Verst bekende voorouder, Bergst♫röm en Allotment Seaman

Terug

Verst bekende voorouder
De oudste (tot op heden) bij mij bekende voorouder van de mijn genealogie is Tewes Mackeprang, Tewes Mackeprang is geboren rond 1450 in Neujellingsdorf auf Fehmarn, Schleswig-Holstein, Germany

(14th Great Grandfather = stamoudbetovergrootvader, om een indruk te geven elk persoon heeft maximaal 65.536 stamoudbetovergrootouders, zie generatie benaming )

Een ander verre voorouders is Hinrick Johannsen, maar de voornaam van zijn zoon ontbreekt. Deze Hinrick Johannsen is geboren rond 1438 in Vadersdorf auf Fehmarn, Schleswig-Holstein, Germany. Zijn beroep was " Hufner in Vadersdorf ". En ook hij is een van mijn Stamoudbetovergrootvaders.

Later vertrek Hans Henrich Schmidt, 12 Dec 1796, geboren in Burg auf Fehmarn, Schleswig-Holstein, Germany naar Amsterdam. (Hans Henrich Schmidt is the 9th great grandson of Hinrick Johannsen.) Hij is op 31 maart 1831 in Amsterdam getrouwd met Maria Sophia Magdalena Wagner, 24 april 1807, geboren in Dobbertin, Mecklenburg, Schwerin, Germany. (History of Mecklenburg) Het is mij niet bekend of ze elkaar hebben ontmoet in Duitsland of in Amsterdam. Zijn moeder is overleden in Burg auf Fehmarn, Schleswig-Holstein, Germany. En van haar ouders zijn mij nog geen gegevens bekend

Behalve uit Schlewig-Holstein en Meckelenburg komen nog twee voorouders uit Duitsland, namelijk de schoonouders van Sven Larsson Bergström, 1833 ; Hinrich Hohnhorst,1 Dec 1792, geboren in Burwinkel, Bardenfleth, Herzogtum Oldenburg en Stientje Frederica Elizabet De Groot, 20 Aug 1806, Juist, Eiland Juist, Germany. Hinrich en Stientje zijn op 26 Sep 1832 in Amsterdam getrouwd.

 

De naam Bergström

De naam Bergström komt uit zweden en vermoedelijk van de geboorteplek van Sven Larsson, 28 Apr 1777, Berget, Horns Kungsgård, Ranstad, Högby, Öland, Sweden. Om deze zes termen even toe te lichten.

In 1865 verklaarde de zweedse koning dat iedereen een achternaam moest aannemen. De zoon van Sven Larsson, 28 Apr 1777 heette bij geboorte Lars Svensson en later heette hij dus Lars Svensson Bergström.

Hier kunt u een overzicht zien van alle nakomelingen van Sven Larsson Bergström

 

 

Terug naar begin van de pagina